Är du musiker och vill att också andra ska få lyssna på din musik, då är det dags för dig att släppa den. Det låter väldigt enkelt, men så är inte fallet. Det är mycket mer än du tror. Tack vare denna sajt kan du läsa mer om vad som krävs för att du ska kunna lyckas med detta. Här kommer några bra tips på hur du ska göra.

Spela in låtar!

För att du ska kunna släppa musik, behöver du först och främst spela in några låtar. Det är viktigt att det blir bra ljudkvalitet på dem, det vill säga att dina låtar ska innehålla riktigt bra ljud. På så sätt sticker du ut och får en större chans att du blir godkänd, vilket underlättar för dig att locka många lyssnare.

Olika sätt att nå ut med din musik

Att dina låtar sänds i Radio P4 radioboden.se som är Sveriges största radiokanal med de allra flesta lyssnare, är ett av de sätten du kan använda dig av för ditt mål. Klicka på Mer information om detta. Ett annat sätt är fysisk och digital distribution. Du väljer själv vilken som passar dig bäst. Vid fysisk distribution ges din musik ut på antingen CD- eller DVD-skiva. Vid digital distribution gäller det att du får ut din musik digitalt, du använder dig av olika digitala kanaler för att lägga upp det du har spelat in. Här följer de mest kända digitala kanaler: Spotify, iTunes, Amazon, WiMP, Tidal, Apple Music och Emusik. Det du behöver göra för att kunna dra nytta av dessa är att du tecknar ett distributionsavtal.

Detta är viktigt med distribution

För att du ska nå goda resultat är det viktigt att du är medveten om att det i början kan krävas mycket. Det du bör tänka på är att du ska betala avgift till en aggregator eller ett så kallat skivbolag som distribuerar din musik till tjänster som Spotify, iTunes, Amazon och fler andra.