Du har kanske någon gång funderat på att lära dig spela instrument men har inte haft tillräckligt med tid då. Eller du har kanske till och med saknat motivation till detta. Då är du inte ensam. Det är i dag många som har varit med om din situation. Men det finns goda nyheter till dig som vill lära dig spela instrument. Tack vare onlinekurser och appar som du kan ladda ner på din dator, surfplatta eller din mobiltelefon, kan du lära dig spela instrument på ett sätt som både kan vara roligt och givande. Det som är riktigt bra med det, är att du kan börja när som helst! Alla kan lära sig spela instrument. Det finns inga åldersgränser.

Övning ger bra resultat

För att du ska lära dig spela instrument behöver du välja en onlinekurs som passar just dig eller att du laddar ner rätt app som du kan använda dig av. I början kan du uppleva att det är svårt och till och med hopplöst men du ska inte ge upp. Ju mer du övar på ditt instrument, desto bättre blir du på det.

Spela för någon annan person

För att du ska lyckas med ditt instrument är det bra om du spelar för någon familjemedlem eller någon bra vän som du känner. Då kan du få mer motivation. Du behöver inte spela något avancerat, utan det räcker med någon enkel sång.

Lär dig både noter och ackord

När man lär sig spela instrument är det viktigt att man både lär sig noter och ackord. I dag är det många som väljer att lära sig spela instrument efter ackord men det är även viktigt med noter. När man kan läsa noter då blir det lättare att följa olika toner. Dessutom vet man hur melodin ska låta. Spelar man en sång efter ackord då behöver man kunna melodin utantill, vilket kan vara svårt.