Har du några framtidsplaner och drömmar om att bli musiker, då ska du läsa här. På vår sajt har vi valt att på bästa sätt hjälpa dig att komma igång med ditt instrumentspelande. Som du kanske redan vet, är det inte så lätt i början att göra det. Det finns ju mycket saker att tänka på, en av dessa kan vara att du kanske saknar ett instrument. Då är det dags att skaffa dig ett sådant för att kunna börja öva på det. I första hand kan du kolla på om du kan köpa på Blocket. Oftast brukar man hitta olika instrument till ett bra pris där. Har du inte råd med det, så finns andra lösningar.

Som tur är finns i dag olika digitala resurser som du kan använda dig av för att lära dig spela. Tekniken har ju utvecklats enormt mycket i dagsläget. Tack vare detta har vi fått möjligheten att få lära oss nya saker på ett effektivare sätt.

Att använda sig av digitala resurser

Saknar du ett fysiskt instrument, så kan du använda dig av en digital resurs som surfplatta, dator eller mobiltelefon för att ladda ner appar för piano, gitarr, fiol och så vidare.

Appar och nätkurser för nybörjare

Vill du lära dig spela, så finns ett annat sätt att göra det. Du behöver inte nödvändigtvis träffa någon privatlärare hemma hos dig eller åka till något annat ställe för att få undervisning, utan allt sker hemifrån med hjälp av din digitala resurs och internetuppkoppling som du har hemma.

För- och nackdelar med online undervisning

Att lära sig spela med hjälp av app eller någon nätbaserad kurs kan vara bra om man inte har råd med att köpa något instrument samt att man inte kan betala några kursavgifter, men det kan även finnas nackdelar med detta, att det exempelvis inte finns någon annan som kan berätta om hur det låter, med andra ord sagt, om det låter rätt eller fel.