I dag är det enklare att lära sig spela piano, gitarr, dragspel och annat eftersom det finns olika onlinekurser som man kan gå. Vissa av dem är helt gratis, det vill säga att du får lektioner på nätet och ändå inte behöver betala något för dessa. På så sätt kan du spara pengar som du kan använda för något annat. Utöver detta finns även appar att ladda ner. De flesta av dem är gratis, men du behöver ha tillräckligt med minne för att kunna ladda ner dem. Att lära sig spela online är ganska smidigt, man behöver inte åka någonstans. Dessutom kan man ta paus när man vill.

Att välja en rätt onlinekurs

För att du ska tycka att det är kul att lära sig på Internet så ska du välja en rätt onlinekurs, annars kan du uppleva att det är tråkigt och få lätt att ge upp. Är du osäker på vilken onlinekurs som passar just dig så kan du vända dig till någon musiker som kan ge dig bra tips på det. Det enklaste sättet att hitta lektioner är att du söker på YouTube. Du kan till exempel skriva piano- eller gitarrlektioner i sökrutan och klicka sedan på sök. Då dyker upp massa olika videolektioner. Ett annat alternativ är att antingen gå till musik-instrument.se eller musik-instrument.se/lara-sig-spela-instrument/. Där finner du länkar till olika kurser, dessutom lär du dig mer om musik.

Att välja en rätt app

Det är lätt att ladda ner appar från Play Butik. Det enda du behöver göra, är att du väljer den app som passar dig bäst. Det kan ta några minuter att ladda ner den. När den är nedladdad kan du börja lära dig spela. Men du vill kanske också lära dig noter och ackord, då ska du ladda ner appar för dessa. På så sätt lär du dig spela efter både noter och ackord.